Hoe je facturen verkopen kunt gebruiken om directe cashflow te genereren: Alles wat je moet weten!

Heb je er ooit aan gedacht om je factuur te verkopen? Misschien wist je niet eens dat dit kon. Het verkopen van je factuur houdt in dat je niet langer afhankelijk bent van de betalingstermijn van je opdrachtgever, maar je geld direct krijgt van de partij die je factuur koopt.

Factoring, of het verkopen van openstaande facturen, is een manier voor bedrijven om snel toegang te krijgen tot werkkapitaal. Door openstaande facturen te verkopen, kan een bedrijf snel cashflow genereren en de financiële druk verminderen. Het is een populaire financieringsmethode bij kleine en middelgrote bedrijven. Maar wat is factoring en hoe werkt het dan precies?

Ook last van lang openstaande facturen?

In Nederland zijn betalingstermijnen van 30 tot 60 dagen het meest gangbaar. Bij grotere bedrijven komen vaak zelfs nog langere betalingstermijnen voor. Hierdoor moet je als ondernemer wachten totdat je toegang hebt tot het geld van je openstaande factuur of facturen. Dit kan vervelend zijn als je het geld nu juist nodig hebt voor bijvoorbeeld een investering, personeelskosten of leveranciersbetalingen. Gelukkig heeft Boozt24 daar een oplossing voor!

Facturen verkopen biedt de uitkomst voor ondernemers

Factoring was oorspronkelijk een financieringsvorm die vooral werd gebruikt door grote ondernemingen. Sinds enkele jaren echter, is factoring als financieringsvorm ook beschikbaar voor MKB ondernemingen. Factoring biedt flexibele financieringsoplossingen voor MKB’ers, waardoor het een ideale financieringsvorm is voor zowel de korte als lange termijn. 

Openstaande facturen verkopen

Het verkopen van facturen is een proces waarbij een bedrijf openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij. In ruil voor de facturen ontvang je onmiddellijk een percentage van de waarde van de facturen. Boozt24 betaalt 85% van de factuur binnen 24 uur uit. Zo ben je niet langer meer afhankelijk van de afgesproken betalingstermijn.

Waarom factuur verkopen?

Je openstaande factuur verkopen biedt meerdere voordelen. Zo hoef je niet langer te wachten op de betaling van je facturen en verbeter je direct jouw werkkapitaal.

1.Debiteurenrisico is afgedekt: Met factoring draag je het betaalrisico op een factuur over. Volgens de wet is er een voorrangsregeling opgesteld, waarbij partijen zoals de Belastingdienst het eerste recht op betaling heeft. Als crediteur beland je vaak onderaan de lijst, waardoor je waarschijnlijk niet (volledig) betaald zult worden. Dat betekent dan dat je deze factuur moet afschrijven. Factoring biedt verzekering tegen faillissementen en wanbetaling, wat zorgt voor gemoedsrust en zekerheid.

2.Geen verplichting tot terugbetaling: Factuurverkoop is geen lening en vereist daarom geen terugbetaling van je.

3. Automatisch kredietcheck: Wanneer je een nieuwe klant overweegt, is het verstandig om voorafgaand onderzoek te doen. Dit onderzoek biedt een zekere mate van zekerheid over de mogelijkheid van de klant om uiteindelijk je factuur te betalen. Bij het gebruik van factoring voert het factoringbedrijf een kredietcheck uit op je klant. Als de klant kredietwaardig blijkt te zijn, kun je gebruik maken van factoring. Dit zorgt voor een gerust hart bij het zakendoen met deze klant. Als het factoringbedrijf je niet kan helpen, is dit een signaal om voorzichtiger te zijn met deze klant.

Wat kost het verkopen van mijn openstaande facturen?

De kosten die wij bij Boozt24 in rekening brengen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder jouw jaarlijkse omzet en de betaaltermijn. Op basis van jouw gemiddelde openstaande facturen stellen wij samen een passende financieringslimiet vast, waarbij wij een fee berekenen over de limiet en het gebruik daarvan. Deze fees bedraagt meestal minder dan 1% van jouw omzet. Doordat wij financiering bieden over de gehele portefeuille. Zo behoren wij tot een van de meest voordelige factormaatschappijen.

Andere factoringmaatschappijen brengen daarentegen kosten per factuur in rekening, waarbij de tarieven beginnen bij 1,5% en kunnen oplopen tot 6% van de factuurwaarde.

Hoe werkt het verkopen van facturen bij Boozt24?

Om het proces van het verkopen van je facturen aan Boozt24 duidelijk te maken, hebben wij een overzicht gecreëerd hoe dit proces verloopt:

Factuur-versturen

Stap 1

Factuur versturen

Verstuur jouw factuur via e-mail naar de klant. 

Factuur-controleren

Stap 2

Verwerking

Deze facturen worden automatisch in ons systeem verwerkt. 

uitbetaling-binnen-24-uur

Stap 3

Uitbetaling

Na goedkeuring word je binnen 24 uur door ons uitbetaald. 

groei

Stap 4

Groei

Directe beschikking tot werkkapitaal, volledige focus op de groei van jouw onderneming!

Wil je meer weten over hoe Boozt24 werkt? Bekijk onze werkwijze pagina

Wat zijn de voorwaarden voor het verkopen van facturen?

Bij Boozt24 vinden we het erg belangrijk dat jouw onderneming ongestoord kan groeien. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je jouw facturen aan Boozt24 kunt verkopen. Ben jij geschikt? Dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: 

1. Jouw onderneming bestaat minimaal twee jaar en dat kun je aantonen met jaarverslagen;

2. Je bent actief in de B2B-markt;

3. Je genereert dit jaar minimaal een omzet van €500.000;

4. Je hebt een debiteurenstand van minimaal €50.000.

Interessante artikelen

Rekening courant vs. Factoring

Het verschil tussen rekening courant krediet en factoring. Als ondernemer sta je vaak voor de uitdaging om je bedrijf op de meest efficiënte en effectieve manier te financieren. Een veelvoorkomende vraag hierbij is: welke financieringsvorm moet je kiezen?

Lees verder →