Boozt24 sluit zich aan bij FAAN, de brancheorganisatie voor factoringmaatschappijen in Nederland

De vereniging van factoringmaatschappijen (FAAN) is een brancheorganisatie voor bedrijven die actief zijn in de factoringindustrie. Factoring is een financiële dienst waarbij een bedrijf zijn openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij, die het bedrijf direct betaalt tegen een vergoeding.

het-logo-van-FAAN

Waarom is Boozt24 lid van de FAAN?

Lidmaatschap geeft aan onze klanten, leveranciers en andere stakeholders vertrouwen. Het toont aan dat Boozt24 zich actief inzet voor de sector en zich houdt aan de ethische normen en regelgeving van de branche.

Als lid van de vereniging van factoringmaatschappijen (Faan) kunnen we profiteren van verschillende voordelen, zoals het opbouwen van relaties met andere bedrijven in de factoringindustrie, toegang tot branche-informatie en -middelen en het bijwonen van evenementen en trainingen. Bovendien kan de vereniging ook fungeren als een stem voor de factoringindustrie en zich inzetten voor beleidskwesties die van belang zijn voor de sector en haar leden en de klanten van Boozt24.

Zo zijn al geruime tijd discussies over het verpandingsverbod van facturen. Het verpandingsverbod van facturen is een beperking die in sommige gevallen wordt opgenomen in overeenkomsten tussen bedrijven en hun klanten, waarbij de bedrijven niet langer in staat zijn om hun facturen te verkopen of te verpanden aan factoringmaatschappijen. Dit kan van invloed zijn op de financieringsmogelijkheden van kleine en middelgrote ondernemingen die afhankelijk zijn van factoring om hun cashflow te beheren.

De Faan zet zich middels haar politieke lobby in dit verbod wettelijk te verbieden en MKB bedrijven zo weer toegang te geven tot werkkapitaal middels factoring. 

Als lid van Faan blijven we van ontwikkelingen in de industrie op de hoogte en nemen we actief deel aan de activiteiten van de vereniging. Op die manier kunnen we optimaal gebruik maken van de voordelen van het lidmaatschap en kan Boozt24 zich verder ontwikkelen in de factoringindustrie.

Interessante artikelen

Onbetaalde facturen innen

Als ondernemer is het innen van openstaande facturen essentieel voor het behouden van een gezonde cashflow. Helaas kan het innen van onbetaalde facturen soms een uitdaging zijn. Een stappenplan voor

Lees verder →