Veelgestelde vragen

Hier beantwoorden wij al jouw factoring vragen

Bekijk onze veelgestelde vragen. Zit jouw vraag of antwoord hier niet tussen, neem dan contact  met ons op. Wij helpen je graag verder.

Het allerbelangrijkste eerst

Dit wil je als eerst weten

Hoe snel betalen jullie mijn factuur?

Wij betalen je uit binnen 24 uur na goedkeuring van je factuur. Heb jij je facturen vóór 10:30 verstuurd word je dezelfde dag nog uitbetaald.

Over factoring

De algemene vragen over factoring

Wat is factoring?

Factoring is een alternatieve financiering voor ondernemers. Factoring is het verkopen van openstaande facturen aan een factoringmaatschappij. Je krijgt het bedrag binnen 24 uur op je rekening, zo ben je als ondernemer niet langer afhankelijk van de betalingstermijn van jouw debiteuren. Kortom factoring zorgt er voor dat jouw facturen binnen 24 uur liquide worden.

Hoe werkt factoring?

Bij Boozt24 wordt er gewerkt met een eigen platform. Hierin worden alle facturen automatisch geïmporteerd wanneer jij via e-mail de factuur verstuurt naar de debiteur. Deze verstuurde facturen worden vervolgens gecontroleerd in ons systeem. Wanneer deze facturen in orde zijn, word jij binnen 24 uur door ons uitbetaald.

Bekijk ook onze pagina werkwijze voor meer informatie.

Van offerte tot klant

Zo werkt ons proces

Hoe word ik klant?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Binnen 24 uur krijg je van ons een reactie, kunnen wij je verder helpen dan ontvang je van ons een definitieve offerte. Hierna stuur je ons nog enkele documenten toe. Ga jij akkoord dan is het geregeld.

Hoe vraag ik een offerte aan?

Gebruik hiervoor ons offerteformulier. Vul de gevraagde gegevens hier in, deze komt gelijk terecht bij onze accountmanagers.

 

Wat is het maximale dat jullie financieren?

Wij financieren maximaal tot een limiet van 10 miljoen. (Omzet van 100 miljoen)

Binnen hoeveel tijd reageren reageren jullie op mijn aanvraag?

Binnen 24 uur heb je van ons een offerte.

Ik heb al een bestaande lening, kan ik nog steeds een aanvraag doen?

Als je al een financiering hebt, dan heeft deze financier in veel gevallen een (eerste) pandrecht op jouw vorderingen. Om gebruik te kunnen maken van Boozt24 moet het pandrecht op jouw vorderingen vrijkomen. Je kunt in overleg met jouw huidige financier afspreken dat deze het pandrecht vrijgeeft met behoud van de financiering.

 

Mocht jouw huidige financier daar niet akkoord mee gaan, dan zal met de financiering van Boozt24 de huidige financiering afgelost moeten worden, zodat daarmee ook het pandrecht op jouw vorderingen vrijvalt. Overleg dit altijd met jouw huidige financier.

Financieren jullie ook reeds verstuurde facturen?

Ja, dit financieren wij ook. Wij kunnen bestaande portefeuilles overnemen.

De voorwaarden

De kleine lettertjes van onze dienst.

Bieden jullie factoring aan voor particulieren?

Nee, helaas kunnen wij je niet van dienst zijn met factoring richting particulieren.

Waaraan moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor een financiering bij ons, moet je voldoen aan de volgende vier voorwaarden:

 

 1. Je onderneming bestaat minimaal twee jaar en dat kun je aantonen met jaarverslagen.
 2. Je bent actief in de B2B-markt
 3. Je hebt een debiteurenstand van minimaal €50.000
 4. Je genereert dit jaar minimaal een omzet van €500.000

 

Bekijk ook onze werkwijze.

Nemen jullie ook buitenlandse debiteuren aan?
Ja, wij nemen ook buitenlandse debiteuren aan. Deze mogelijkheid sluiten wij niet uit, onze risicoafdeling kijkt of dit mogelijk.
Moet mijn bedrijf gevestigd zijn in Nederland?

Wanneer je gebruik wilt maken van onze dienst moet je bedrijf gevestigd zijn Nederland en over een KVK nummer beschikken.

Moeten al mijn klanten kredietwaardig zijn om gebruik te kunnen maken van jullie dienst?
Het kan wel eens gebeuren dat onze kredietverzekering geen groen licht geeft aan jouw klant. Dit betekent niet dat je klant niet gaat betalen, dit geeft alleen aan dat onze verzekeraar de risico’s niet wil dekken. Maar dit betekent niet dat je geen gebruik kan maken van onze dienst. Afhankelijk van jouw portefeuille zal de risicoafdeling kijken naar de mogelijkheden.

De kosten

Dit is wat je betaalt voor onze dienst.

Wat kost factoring via Boozt24?

Bij Boozt24 werken wij met drie types fees:

 

 1. Een éénmalige fee: Om klant te worden, betaal je als inschrijfgeld eenmalig 1% van de uitgegeven limiet, met een minimum van €1.250 (exclusief 21% BTW).
 2. Fee over afgesproken limiet: In overleg spreken wij een limiet met jou af, het maximum bedrag aan financiering. Je betaalt een fee over de afgesproken limiet.
 3. Fee over gebruikte financiering: Iedere dag rekent ons systeem de waarde van jouw portefeuille uit. Je betaalt alleen een fee over wat je daadwerkelijk gebruikt.

 

Voor meer informatie over onze kostenstructuur adviseren wij jou contact met ons op te nemen. 

Facturen

Onze facturatie proces

Financieren jullie ook reeds verstuurde facturen?

Ja, dit financieren wij ook. Wij kunnen bestaande portefeuilles overnemen.

Ben ik verplicht (alle) facturen via het platform te versturen?

Ja, wij financieren alleen de gehele debiteurenportefeuille, zodat er een betere spreiding van risico is. Hierdoor kunnen wij jouw onderneming beter financieren.

Wij financieren dus geen losse facturen (single invoices). De facturen worden via ons platform verstuurd naar jouw debiteuren. Hierdoor hebben wij de zekerheid dat facturen daadwerkelijk naar de debiteur zijn verzonden. Facturen kunnen op verschillende manieren worden ingevoerd bij ons.

Hoe dien ik mijn factuur in?

Ons systeem is zo gemaakt dat de facturen automatisch geïmporteerd worden in ons platform zodra jij een factuur via e-mail verstuurt naar jouw klant. Je stuurt een e-mail aan de klant met ons e-mailadres in de cc/bcc, in de bijlage van de mail zit een PDF + UBL (versie 2.0 of 2.1). Door het UBL-bestand kunnen wij deze facturen automatisch importeren.

Ziet mijn klant dat ik gebruik maak van factoring?

Ja, jouw klant ziet op de factuur staan dat jouw factuur is overgedragen aan Boozt24. Ondanks dit soms als negatief wordt beschouwd is het geen negatief gegeven. Ondernemers die gebruik maken van een financiering om hun onderneming verder te laten groeien, zien veel bedrijven juist als een teken van professionaliteit.

Moet ik mijn factuur lay-out aanpassen?

Nee, je hoeft de lay-out van jouw factuur niet aan te passen. Zorg er alleen wel voor dat jouw rekeningnummer verandert in ons rekeningnummer. Ook dien je de volgende tekst toe te voegen op de factuur:

 

Deze Vordering is verkocht en gecedeerd aan Boozt24 Finance B.V. Bevrijdende betaling kan uitsluitend plaatsvinden aan Boozt24 Finance B.V. op rekeningnummer NL..INGB0……….

 

Wat gebeurt er als mijn klant failliet gaat?

Als je facturen bij ons hebt ingediend, ben je voor 90% verzekerd tegen het faillissement risico. Mits deze debiteur een kredietverzekering heeft. Dus als jouw debiteur failliet gaat krijg je dus gegarandeerd 90% van de factuurwaarde uitgekeerd. Je betaalt dus zelf 10% eigen risico van het factuurbedrag.

Wat gebeurt er als een debiteur niet (op tijd) betaald?

Boozt24 ondersteunt je met alle automatische herinneringen maar jij houdt contact met de klant. Mocht er na verloop van tijd nog steeds geen betaling binnen zijn, dan heb je de keuze om de factuur terug te kopen (en blijf je zelf in controle over je klantrelatie) of de factuur gaat naar onze incassopartner en zij gaan jou helpen de factuur te innen.

Bij ons

De extra informatie

Hoe zit het met een seizoensgebonden financiering?

Is er in het ene seizoen meer vraag naar je product dan in het andere seizoen? Wij denken met je mee en kunnen de limiet tijdelijk verhogen. Boozt24 verhoogt dan voor een minimale periode van 3 maanden de limiet om een seizoen piek op te vangen.

Kan ik mijn eigen bankrekening behouden?
Ja, je kunt je eigen rekening behouden echter krijg je een eigen rekening bij ons waar de klanten hun facturen betalen, dit heet een collectie rekening. Wij storten na ontvangst, de gelden weer op jouw eigen rekening. Je kunt je eigen bankrekening dus behouden als uitbetaal rekening.

 

Werkt Boozt24 met een verzekering?

Ja, de facturen worden verzekerd tegen faillissement en non betaling. Wij regelen een polis voor je in op ons platform. Heb je al een bestaande polis, geen probleem. We verpanden de bestaande polis aan ons en als deze afloopt kom je op onze polis.

Wat zijn de verplichte onderdelen van mijn factuur?

De volgende verplichte onderdelen dienen op jouw factuur terug te komen:

 

 • Factuurdatum
 • Uniek factuurnummer (nummer facturen doorlopend en opeenvolgend)
 • BTW & KvK nummer
 • Naam & adres van je bedrijf
 • Naam & adres van je klant
 • Een omschrijving, de hoeveelheid en de aard van het product/dienst dat je geleverd hebt
 • De prijs excl. BTW en incl. BTW en het te betalen BTW-bedrag. Indien de verleggingsregeling van toepassing is vermeld je: “btw verlegd”
 • Betaaltermijn/ vervaldatum (neem hiervoor de termijn die je met je klant hebt afgesproken)
 • Debiteurnummer
Nemen jullie mijn debiteurenbeheer over?

Wij nemen het debiteurenbeheer niet over. Wij begrijpen dat je graag zelf de controle houdt over jouw klantrelaties. Daarom bemoeien wij ons niet met jouw debiteurenbeheer.

Welke verplichtingen heb ik als ik bij Boozt24 afneem?
Wanneer je gebruik maakt van de financiering van Boozt24 dan heb je de verplichting dat alle facturen via ons platform verstuurt. Daarnaast is het niet toegestaan om facturen te verrekenen met jouw debiteuren. De gekochte facturen kunnen enkel gesloten worden middels een betaling door de debiteur. Voor de overige verplichtingen verwijzen wij je graag naar onze betalingsvoorwaarden.
Kan ik een internationale factuur verkopen?

Wij kopen internationale facturen, mits de factuur wordt verzonden vanuit een Nederlandse entiteit.

Nemen jullie contact op met mijn debiteur?

Wij nemen alleen steekproefgewijs contact op met jouw debiteur. Dit doen wij om facturen te verifiëren.

Focus op de groei van jouw bedrijf

Zet jouw omzet om in werkkapitaal door middel van factoring