Femi Works

MARC HEUSSEN - MEDE-EIGENAAR

“Onze werkwijze ‘maximaal geautomatiseerd, 100% persoonlijk’, die ook Boozt24 kenmerkt, bleek vertrouwen te geven om met elkaar in zee te gaan”

femi-works-marc-heussen-potretfoto-2

Over Femi Works

femi-works-logo

Femi Works, met hoofdkantoor in Amersfoort en vestigingen in Breda en Sittard, is een intermediair in de bouw en elektrotechniek tussen opdrachtgever en ZZP’er. Het bedrijf zoekt in opdracht van de opdrachtgever de juiste ZZP’ers bij een project van de opdrachtgever. Femi Works is in hoge mate geautomatiseerd. Zo kunnen ZZP’ers via een app de beschikbaarheid doorgeven. Speciaal voor de backoffice van het bedrijf ontwikkelde software verwerkt deze informatie en koppelt vraag en antwoord. ‘In hoge mate geautomatiseerd’ wil echter niet zeggen dat alles is geautomatiseerd, want Femi Works hecht ook veel waarde aan begeleiding van de ZZP’er die wordt bemiddeld. 

Ondernemerscoaching, advisering en andere vormen van ondersteuning voor de ZZP’er zijn vaste items op de agenda van deze innovatieve intermediair. Zo worden in de vestiging te Breda, waar het bedrijf beschikt over eigen leslokalen, opleidingen aangeboden op het gebied van onder meer ondernemingsvaardigheden, kennis van installatie van warmtepompen en technische eisen.

femi-works-marc-heussen-potretfoto

Geautomatiseerd en persoonlijk

Femi Works heeft haar eigen bedrijfsprocessen daarnaast maximaal geautomatiseerd. De ZZP’er hoeft slechts in te loggen in de agenda-app en kan direct de beschikbaarheid opgeven. Komt er een passende aanvraag, wordt direct telefonisch contact opgenomen en worden datums ingeboekt voor het project. Urenverantwoording en de verdere administratieve afhandeling verlopen daarna volledig geautomatiseerd. Femi Works heeft hierdoor weer maximaal tijd om persoonlijk contact met haar klanten te houden. Hier was Femi Works op zoek naar een financier die ook geautomatiseerd is en persoonlijk.

 

blauwe-man-berg-met-vlag-uitdaging

Uitdaging

Dit alles klinkt alsof het bedrijf al jaren op deze wijze actief is in de branche, maar niets is minder waar. Femi Works is een jong bedrijf, eind 2021 ontstaan vanuit een kleine, al langer bestaande eenmanszaak, met als doel om te kunnen groeien. Kapitaal voor de gewenste automatiseringsslag was snel gevonden, maar financiering om aan lopende betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, zoals het uitbetalen van ZZP’ers voor de gewerkte uren terwijl opdrachtgevers nog niet hebben betaald, bleek een andere zaak. 

Het bedrijf besloot een grote financiële instelling hiervoor in te arm te nemen, maar hoewel deze veel potentieel zag in hetnieuwe bedrijf, haakte deze toch af omdat jonge bedrijven niet tot de doelgroep behoorden.

blauwe-man-lamp-oplossing

Oplossing

Wel bracht deze financier het bedrijf in contact met Boozt24. Doordat alle voorwerk eigenlijk al was gedaan en de hoge mate van automatisering, reverse billing en het lage foutpercentage in de administratieve verwerking bij Femi Works perfect bleken aan te sluiten op het financieringsplatform van Boozt24, kon Femi Works binnen zeer korte tijd instappen. “De facturatie via het platform werkte verder vanaf het begin goed, zaken wijzen zich redelijk vanzelf en waar niet, is een telefoontje voldoende voor uitleg en/of aanvullende actie”, aldus Heussen. 

Daarna is alles snel gegaan. Zaken namen zo’n vlucht dat Femi Works na slechts 8 weken al moest vragen om de voorfinancieringslimiet te verhogen. En ook dat was snel geregeld! “Je weet bij Bootz24 snel wie de beslissers zijn en het is prettig dat deze ook actief deelnemen aan de gesprekken, waardoor beslissingslijnen kort zijn”, zo vertelt Heussen.

Het resultaat

Platform van Boozt24 en hoge automatiseringsgraad van intermediair voor Femi Works een perfecte match voor optimale voorfinanciering​

''Als je als jong bedrijf een briljant idee hebt, is nog niet vanzelfsprekend dat je dat ook gefinancierd krijgt. En zeker niet als je als eenmanszaak besluit te willen groeien, daartoe je directieteam uitbreidt en kiest voor een hoge mate van automatisering van de bedrijfsprocessen om het beoogde doel te bereiken. Hoe goed alles dan ook loopt, financiers kijken in zo'n geval toch in de regel liever even de kat uit de boom. Boozt24 kijkt echter iets anders naar de ondernemer. ''
femi-works-marc-heussen-potretfoto-3
Marc Heussen
Mede-eigenaar

Lees ook onze andere cases

Electromind-marcel-hesp-portretfoto-2
Technologie
Electromind

“De mensen bij Boozt24 zijn zelf ook ondernemers, geen bankiers. Dat geeft je toch meteen vanaf het eerste gesprek meer vertrouwen dat je als ondernemer met toekomstplannen ook daadwerkelijk gehoord wordt.”

Lees verder »
Portretfoto-Chris-Lapperre-van-MSBVR-3
Groothandel
MSBVR

“Verkopen via agenten kost wel meer geld als personeel, maar ik ben ervan overtuigd dat mensen die voor zichzelf werken, gemotiveerder zijn, en dat werkt zich positief uit op de

Lees verder »
Uitzendbureau-A28-sander-kroezen-en-henry-mol-portretfoto-1
Detachering
Uitzendbureau A28

“Alles bijeen blijkt voorfinanciering via Boozt24 voor ons uitstekend te werken. Banken staan niet direct te springen, mogelijk omdat ze negatief aankijken tegen de uitzendbranche. Een bank wil zekerheid, zoals

Lees verder »