Konvergent

PATRICK VAN DER KLEIJ - ALGEMEEN DIRECTEUR

“Het fijne aan Boozt24 is dat met je wordt meegedacht, dat er wordt gedacht in kansen en zaken daarop snel worden geregeld.”

Over Konvergent

Konvergent, gevestigd in het Gelderse Teuge, is specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor de productie van voeding in het hogere segment. Voor huisdieren, in het bijzonder voor honden en katten. Het bedrijf verhandelt deze niet alleen, maar levert ook aanvullende services. Denk hierbij aan het ompakken, fijn vermalen, zeven en mixen, volledig naar wens van de klant. Maar ook het verwerken van vergunningplichtige ingrediënten zoals dierlijke eiwitten. Het bedrijf ontzorgt zo de uiteindelijke producent in belangrijke mate. “Ons streven is om waarde aan ingrediënten toe te voegen en daarbij zo duurzaam mogelijk te werken, bijvoorbeeld door restproducten op te waarderen. Grondstoffen zoveel mogelijk lokaal te betrekken en onnodig transport te voorkomen, onder andere door gebruik te maken van opslag bij warehouses van derden elders in Europa.” – Patrick van der Kleij, algemeen directeur van Konvergent.

Start ingrediëntenproductie vanuit Nederland

Toen het bedrijf startte in 2021 was de productie-plant van waaruit Konvergent nu werkt nog in handen van een onderneming die echter tegen het probleem aanliep geen exportvergunning voor dierlijke eiwitten naar Azië te kunnen bemachtigen. De inmiddels door dit bedrijf gehuurde faciliteit bleef zodoende geruime tijd ongebruikt. Van der Kleij, vanuit eerdere functies bekend met deze specifieke kant van de ingrediënten-markt, zag echter kansen om vanuit Nederland aan de slag te kunnen. Waarop een 50-50 aandeelhoudersovereenkomst werd gesloten. Konvergent was een feit en de bewerking en levering van ingrediënten kon beginnen

blauwe-man-berg-met-vlag-uitdaging

Uitdaging

Toen Konvergent aanklopte bij Boozt24 voor voorfinanciering op basis van facturen via het platform bestond het bedrijf pas relatief korte tijd. De eerste cijfers van het bedrijf waren vanzelfsprekend nog niet zodanig dat een bank op basis daarvan werkkapitaal zou verstrekken, terwijl leveranciers aan de kredietwaardigheid ook nog grenzen stelden.

Vanuit financieel oogpunt was de opstart an sich geen probleem, want het vereiste opstartkapitaal kon Van der Kleij’s compagnon leveren. Naarmate de zaken steeds beter gingen lopen, liep het bedrijf tegen het probleem aan dat het enerzijds moest wachten totdat afnemers facturen betaalden. Maar anderzijds de eigen leveranciers al moest betalen. Daarop werd besloten te kijken naar een geschikte vorm van debiteurenfinanciering, om eerder te beschikken over liquide middelen. “Daarbij wilden we de vrijheid van ondernemen onder alle beding behouden”, aldus Patrick. “Om onze plannen om hoogwaardige ingrediënten te leveren, bij voorkeur op zo duurzaam mogelijke wijze, uit te voeren”.

blauwe-man-lamp-oplossing

Oplossing

Het idee kwam om te gaan kijken of via factoring een betere cashflow kon worden gecreëerd. Een zoektocht onder de grote spelers op de factoringmarkt leverde echter niet de gewenste oplossing. Een broker bracht het bedrijf uiteindelijk in contact met Boozt24. Daar bleek het mogelijk om met een kleine limiet te beginnen met factoring en deze te laten meegroeien met de stijgende omzet. “Bij Boozt24 is er totaal geen sprake van ‘een starre houding’ en dat vind ik een hele prettige benadering”, zo licht Patrick toe, “terwijl je de financieel specialisten bij Boozt24 gewoon kunt bellen als je vragen hebt, de lijnen zijn kort en dat is fijn”. Binnen één dag antwoord bij vragen, benaderbaar en oplossingsgericht, dat zijn de zaken die Boozt24 inderdaad hoog in het vaandel heeft staan. Inmiddels loopt alles en beschikt ook Konvergent direct na facturatie al over een aanzienlijk deel van het factuurbedrag en daarmee kan het bedrijf makkelijker nieuwe inkoop financieren.

Het resultaat

Boozt24 durft ook veelbelovend jong bedrijf onder de vleugels te nemen

De initiële bedrijfscijfers waren vanzelfsprekend nog niet zodanig dat een bank op basis daarvan werkkapitaal zou verstrekken, terwijl leveranciers aan de kredietwaardigheid ook nog grenzen stelden. Als jong bedrijf loop je er dan tegenaan dat je wilt inkopen, maar moet vooruitbetalen terwijl je nog niet kunt factureren naar je eigen klant en dus niet over de benodigde financiële middelen beschikt, een kip-en-ei verhaal. Anders dan banken kijkt Boozt24 naar de ondernemer, naar zijn plannen, naar de kansen die deze maakt op de markt. “Het fijne aan Boozt24 is dat met je wordt meegedacht, dat er wordt gedacht in kansen en zaken daarop snel worden geregeld.” – Patrick van der Kleij, algemeen directeur van Konvergent.
Patrick van der Kleij
Algemeen directeur

Lees ook onze andere cases

Uitzendbureau-A28-sander-kroezen-en-henry-mol-portretfoto-1
Detachering
Uitzendbureau A28

“Alles bijeen blijkt voorfinanciering via Boozt24 voor ons uitstekend te werken. Banken staan niet direct te springen, mogelijk omdat ze negatief aankijken tegen de uitzendbranche. Een bank wil zekerheid, zoals

Lees verder »
Portret-foto-michel-en-jasmijn
Groothandel
Kerna Luxury Stones

“Standaardzaken lopen geheel automatisch en alleen afwijkende zaken vragen wat aandacht, bijvoorbeeld een klant die betaalt zonder vermelding van het betalingskenmerk”

Lees verder »
Dialoc-ID-Cor-de-Nood-en-Sven-Counotte-portretfoto-1
Technologie
Dialoc ID Products

“Dialoc ID levert klantspecifieke oplossingen… en dat vraagt om een financier die de ruimte geeft om te bewegen… en die hebben we gevonden in Boozt24!”

Lees verder »