Care Dienstengroep

MARCEL GROB - OPRICHTER & EIGENAAR

“Wij zijn een schoonmaakorganisatie in de ruimste zin van het woord en zetten als zodanig veel ‘mensuren’ weg, om te zorgen voor schone werkomgevingen waarin het prettig werken is.”
Marco-Grob-Care-Dienstengroep

Over Care Dienstengroep

Care Dienstengroep is een schoonmaakdienstverlener met hoofdvestiging in Nijverdal en nevenvestigingen in Maarssen en Maastricht. Alle activiteiten zijn gericht op het schoonmaken en schoonhouden van werkomgevingen. Care is een bedrijf dat gespecialiseerd is in schoonmaakdiensten en streeft naar een schonere werkomgeving. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder regulier schoonmaakonderhoud, glasbewassing, gevelreiniging, graffitiverwijdering en calamiteitendiensten. Denk hierbij aan kantoorruimtes, klaslokalen, productiehallen en praktijkruimtes. Het bedrijf werkt nauw samen met opdrachtgevers om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Flexibiliteit en klantgerichtheid staan centraal in hun dienstverlening, waardoor ze snel kunnen inspelen op klantspecifieke wensen.

Marco-Grob-Care-Dienstengroep

Uitgegroeid tot een belangrijke speler

Binnen nog geen twee decennia is Care Dienstengroep uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van regulier en specialistisch schoonmaakwerk. Klantgerichtheid staat centraal bij alles wat het bedrijf doet en het spreekt voor zich dat het bedrijf beschikt over alle vereiste certificeringen in het kader van kwaliteits- en milieumanagement, veiligheid op de werkplek en professioneel schoonmaken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de belangrijke waardes voor Care, waarbij ze streven naar een positieve impact op medewerkers. Door deze harde groei en waarde werd er gezocht naar een mogelijkheid om de cashflow zo optimaal mogelijk te houden.

blauwe-man-berg-met-vlag-uitdaging

Uitdaging

Binnen Care Dienstengroep staat het welzijn en tevredenheid van de medewerkers centraal. Alle activiteiten van Care Dienstengroep worden vrijwel 100% verricht door mensen, dag in, dag uit, op locaties verdeeld over het gehele land. Alles bij elkaar zijn dat elke maand opnieuw veel mensuren die op tijd moeten worden uitbetaald. “Dit is geen probleem als onze klanten tijdig betalen, maar betalingstermijnen worden helaas niet altijd aangehouden”, zo licht Marcel toe. “Het geld komt wel, maar soms later dan waarop dat nodig is voor de uitbetaling van de salarissen.”
blauwe-man-lamp-oplossing

Oplossing

Tijdens de zoektocht naar een optimale cashflow bracht een financieel dienstverlener van Care Dienstengroep de schoonmaakspecialist in contact met Boozt24. Al tijdens de oriënterende gesprekken bleek voorfinanciering op facturen via het innovatieve platform van Boozt24 een aantrekkelijke optie te zijn. Inmiddels verloopt de gehele facturatie van Care Dienstengroep via het platform. Het bedrijf beschikt nu al kort na indienen van een factuur over een aanzienlijk percentage van het factuurbedrag, een percentage dat beter wordt naar mate het betalingsgedrag beter wordt. Dit laatste hangt in hoge mate samen met een goede debiteurenbewaking. Inmiddels lopen de gehele facturatie en debiteurenbewaking van Care Dienstengroep via het platform van Boozt24. “En dat bevalt uitstekend, een hele zorg minder voor ons”, aldus Marcel. Care Dienstengroep dient een factuur in en kan vrijwel meteen beschikken over een groot deel van het factuurbedrag. Mocht een klant te laat dreigen te betalen, wordt deze vanuit het platform daarop geattendeerd, veelal met het gewenste resultaat. Is er desondanks geen direct zicht zijn op betaling, dan “kopen we de betreffende factuur terug en gaan we zelf achter de betaling aan, om het voorfinancieringspercentage over de overige facturen zo hoog mogelijk te houden”, zo besluit Marcel.

Het resultaat

Voorfinanciering via Boozt24 zorgt voor stabiele cashflow bij Care Dienstengroep

Care Dienstengroep wil tevreden klanten, maar ook tevreden medewerkers, want alleen dan kun je als bedrijf echte kwaliteit leveren. Tevreden medewerkers betekent niet alleen zorgen voor goede werkomstandigheden en voorkomen van een continue tijdsdruk, maar ook een stipte salarisbetaling. Inherent aan de branche is dat diensten eerst verricht moeten worden om te kunnen factureren. Salarissen moeten echter vaak worden uitbetaald voordat het geld van de klant binnen is. Voorfinanciering op basis van facturen via het platform van Boozt24 is dan een uitstekende oplossing. Dit platform blijkt ook nog eens uitstekend te matchen met de administratie van Care Dienstengroep terwijl eventuele problemen uiterst snel worden opgelost door het team van Boozt24. "We zijn tevreden met Boozt24, da’s logisch..., om maar eens een Cruijffiaanse uitspraak te gebruiken"
Marco-Grob-Care-Dienstengroep
Marcel Grob
Oprichter & Eigenaar

Lees ook onze andere cases

Groothandel
ECC Sprint Europe

“Wat overigens zeker ook vermeld moet worden, is dat de mensen bij Boozt24 je ook attenderen op ogenschijnlijk kleine zaken, zoals het toch nog eens onder de loep nemen van

Lees verder »
femi-works-marc-heussen-potretfoto-2
Bouw
Femi Works

“Onze werkwijze ‘maximaal geautomatiseerd, 100% persoonlijk’, die ook Boozt24 kenmerkt, bleek vertrouwen te geven om met elkaar in zee te gaan”​

Lees verder »