WBA Brandwerende Applicaties

HENK POL - FINANCIEEL DIRECTEUR

”De manier van werken van Boozt24 blijkt voor WBA perfect aan te sluiten op het eigen bedrijfsmotto: ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt…’.

wba-henk-pol-financieel-directeur-portretfoto-2

*WBA Brandwerende Applicaties is niet langer een klant van Boozt24. Onze factoringoplossing heeft hen zo succesvol geholpen dat zij geen factoring meer nodig hebben. Hun cases staan nog steeds op onze website als voorbeeld van ons succesvolle partnerschap.

Over WBA Brandwerende Applicaties

wba-brandwerende-applicaties-logo

Weewer Brandwerende Applicaties (WBA), gevestigd in het Drentse Gieten, is specialist op het gebied van de ontwikkeling, levering en montage van brandwerende applicaties. Deze worden toegepast om doorvoeringen van leidingen in gebouwen van de ene naar de andere ruimte af te dichten. En zo de brandveiligheid van de afzonderlijke gebouwdelen, compartimenten, te waarborgen conform de geldende veiligheidseisen.

wba-henk-pol-financieel-directeur-portretfoto-1

WBA moest snel gaan uitbreiden

WBA beschikt over de mensen, middelen en expertise om de klant volledig te ontzorgen. Specialisme en goed werk spreken zich rond. Zo ook in het geval van WBA en het zal niet verwonderen dat het bedrijf al snel moest gaan uitbreiden, in ruimte en medewerkers. Om deze groei mogelijk te maken ging WBA op zoek naar een financiering die met het bedrijf mee beweegt.

blauwe-man-berg-met-vlag-uitdaging

Uitdaging

Als je als bedrijf wilt groeien en daarvoor een financiering zoekt, is aankloppen bij een bank niet altijd de meest optimale oplossing. Banken vragen veelal een hoofdelijke aansprakelijkheid van de directeur, wat niet altijd mogelijk of wenselijk is. Verder zijn banken over het algemeen terughoudend met het verstrekken van kredieten al naar gelang de branche. Toen WBA, in 2019 op zoek ging naar extra financiële middelen omdat het bedrijf flink aan het groeien was.

Specialisme en goed werk spreken zich rond. Zo ook in het geval van WBA en het zal niet verwonderen. Dat het bedrijf al snel moest gaan uitbreiden, in ruimte en medewerkers. 

blauwe-man-lamp-oplossing

Oplossing

WBA kwam tijdens hun zoektocht via-via bij Boozt24 terecht. Om deze groei mogelijk te maken ging WBA op zoek naar een financiering die met het bedrijf mee beweegt en vond deze bij Boozt24. In de vorm van een debiteurenkrediet dat meebeweegt.

“En heb je een vraag of is er een probleem, dan blijkt Boozt24 ook nog eens een zeer toegankelijke financier te zijn met een goede supportdesk. Waarvan je de mensen al snel kent en CEO’s die zelf ook gewoon bereikbaar zijn”, aldus Henk Pol. De manier van werken en de toegankelijkheid van deze alternatieve financier voor het MKB bleken ideaal voor de specialist in brandwerende applicaties. ‘‘Bij Bootz24 kun je een factuur insturen en een dag later heb je geld op je rekening; zo kun je perfect je liquiditeitspositie sturen!” – Henk Pol, financieel directeur, Weewer Brandwerende Applicaties (WBA), Gieten.

Het resultaat

Debiteurenkrediet bij Boozt24 blijkt ideaal voor WBA om liquiditeitspositie optimaal te kunnen sturen

“Je kunt Boozt24 vergelijken met een ouderwetse bankier waar je als het ware gewoon binnen kunt lopen en je wordt geholpen”, zo vervolgt Henk, “maar dan in een nieuw jasje, een financier met heldere voorwaarden en heldere richtlijnen”.
wba-henk-pol-financieel-directeur-portretfoto-1
Henk Pol
Financieel Directeur

Lees ook onze andere cases

Portretfoto-Chris-Lapperre-van-MSBVR-3
Groothandel
MSBVR

“Verkopen via agenten kost wel meer geld als personeel, maar ik ben ervan overtuigd dat mensen die voor zichzelf werken, gemotiveerder zijn, en dat werkt zich positief uit op de

Lees verder »
femi-works-marc-heussen-potretfoto-2
Bouw
Femi Works

“Onze werkwijze ‘maximaal geautomatiseerd, 100% persoonlijk’, die ook Boozt24 kenmerkt, bleek vertrouwen te geven om met elkaar in zee te gaan”​

Lees verder »