Nederlandse Hout Coating

KEATH ALKOUTOBI - OPRICHTER & EIGENAAR

”De bedrijfsfilosofie is ‘korte lijnen en flexibiliteit’, om steeds snel en doelgericht in te kunnen spelen op de wensen van de klant.”
Nederlandse-Hout-Coating-Keath-Alkoutobi

Over Nederlandse Hout Coating

Verfapplicatiespecialist Nederlandse Hout Coating, gevestigd in het Overijsselse Oldenzaal, verduurzaamt, grondt en lakt tuin- en gevelhout voor de professionele bouwmaterialenhandel en houthandel. Waren dit in de eerste jaren vooral partijen hout op maat die door de klant werden aangeleverd, nu levert het bedrijf steeds meer een totaalproduct en ontzorgt zo haar klanten. “Momenteel richten wij ons voornamelijk op de Nederlandse markt, maar het is onze wens om ook te gaan exporteren naar Duitsland en België” – Keath Alkoutobi, oprichter/eigenaar van Nederlandse Hout Coating.

Nederlandse-Hout-Coating-Keath-Alkoutobi

Factoring helpt bij het vergroten van ons marktaandeel

Nederlandse Hout Coating startte haar activiteiten in januari 2010 en verhuisde in 2019 naar de huidige locatie, het terrein en de opstallen van een voormalige houtzagerij. Daar kreeg het bedrijf niet alleen de beschikking over meer ruimte, maar ook passende opslagloodsen geschikt om hout te laten drogen voor verdere verwerking en voor opslag van de producten die wachten op uitlevering. “Tevens konden we op deze locatie eenvoudig een klimaatgecontroleerde ruimte realiseren, vereist voor de spuiterij-activiteiten, om een constante kwaliteit te kunnen garanderen”.

Door deze factoren, zoals de behoefte aan voldoende opslagruimte en investeringen ontstond er een verhoogde behoefte aan werkkapitaal. 

blauwe-man-berg-met-vlag-uitdaging

Uitdaging

De bedrijfsfilosofie is ‘korte lijnen en flexibiliteit’, om steeds snel en doelgericht in te kunnen spelen op de wensen van de klant. Het team van Nederlandse Hout Coating wil zich zo optimaal mogelijk kunnen richten op het eigenlijke productieproces, om van begin tot eind kwaliteitswerk te leveren op het gebied van verduurzaming van tuinhout, gevelbekleding of hout voor houtzagerijen. Zo wil het bedrijf haar marktaandeel stapsgewijs verder vergroten, met als uiteindelijk doel ook de stap over de grens te zetten, naar de Belgische en Duitse markt. Uitbreiding vereist bedrijfskapitaal en bij een goede cashflow in combinatie met een goede bedrijfsvoering bouw je dat als bedrijf geleidelijk aan op. Op de bedrijfsvoering heeft Nederlandse Hout Coating zelf direct invloed, maar voor wat de cashflow betreft, is het bedrijf afhankelijk van het betalingsgedrag van de klant. Kiezen voor factoring om het betalingsgedrag te sturen is een goede optie, maar dan moet de factoringmaatschappij wel bij het bedrijf passen, hetgeen aanvankelijk niet volledig optimaal bleek.

blauwe-man-lamp-oplossing

Oplossing

Toen het contract met de toenmalige factoringmaatschappij afliep, ging Nederlandse Hout Coating zich oriënteren op de markt. “Een van onze eigen adviseurs attendeerde ons op Boozt24 en hun up-to-date platform”, zo licht Keath toe, “Omdat we al vertrouwd waren met factoring, was online overleg voldoende om te zien dat Boozt24 ons optimaal zou kunnen ontzorgen.” Begin december 2022 maakte Nederlandse Hout Coating de overstap naar Boozt24. De software van Boozt24 wordt door het bedrijf als zeer toegankelijk ervaren. Gaandeweg wil Nederlandse Hout Coating haar eigen boekhoudsysteem koppelen aan de platformsoftware, maar wil dit eerst nog verder finetunen. Na indienen van een factuur beschikt ook Nederlandse Hout Coating nu vrijwel direct over een groot deel van het factuurbedrag, waarbij het platform als het ware zorgt voor de debiteurenbewaking. Dreigt een factuur door een klant te laat te worden voldaan, ontvangt deze reminders vanuit het platform; Nederlandse Hout Coating houdt altijd de regie en kan altijd besluiten om na een bepaalde termijn ‘probleem’-facturen terug te kopen en zelf actie te ondernemen richting betreffende klant, om het uitkeringspercentage en daarmee de cashflow op peil te houden.

Het resultaat

Korte lijnen met Boozt24 zorgen voor een optimale cashflow bij Nederlandse Hout Coating

Nederlandse Hout Coating is gebaat bij een goede cashflow om toekomstgericht te kunnen werken. Denk hierbij aan verdere verduurzaming van productieprocessen en geleidelijk aan uitbreiden van de afzetmarkt richting de buurlanden België en Duitsland. Voorfinanciering op al gefactureerde leveringen en een goede debiteurenbewaking via het platform van Boozt24 zorgen ervoor dat het bedrijf beschikt over de financiële middelen om haar ambities waar te maken. “Boozt24 is voor ons een goede financieel partner omdat de lijnen met het bedrijf kort zijn… zo kun je steeds snel schakelen als dat nodig is om plannen te realiseren”
Nederlandse-Hout-Coating-Keath-Alkoutobi
Keath Alkoutobi
Oprichter & Eigenaar

Lees ook onze andere cases

portretfoto-op-lokatie-Kayden-Stone-portretfoto-4
Groothandel
Kayden Stone & Ceramics

“Standaardzaken lopen geheel automatisch en alleen afwijkende zaken vragen wat aandacht, bijvoorbeeld een klant die betaalt zonder vermelding van het betalingskenmerk”

Lees verder »