International Brand Services

PIETER-WILLEM SLOOTWEG - CEO

“We zijn ondernemer die met de ondernemer werkt, daarbij mag geen harde communicatie ontstaan. Bij Boozt24 houd je zelf de regie over je klantcommunicatie.”

international-brand-services-pieter-willem-slootweg-portretfoto-2

Over International Brand Services

international-brand-services-logo

International Brand Services BV, gevestigd in hartje Amsterdam, levert als groothandel voor de beauty-branche parfum, make-up en haar- en huidverzorgingsproducten in het hogere segment. Geproduceerd op artisane wijze door relatief kleine bedrijven gefocust op het leveren van kwaliteit. Voor deze bedrijven verzorgt International Brand Services BV de promotie en logistiek en bouwt het een klantenkring op, aspecten waarvoor deze bedrijven zelf veelal nauwelijks tot geen budget beschikbaar hebben. Het bedrijf zelf is in hoge mate geautomatiseerd en werkt vergelijkbaar aan een tech-bedrijf. Hierdoor kan het bedrijf zo efficiënt mogelijk werken. Bijzonder zijn de opleidingstrajecten die het bedrijf aanbiedt aan haar retailers, waarin deze wordt geleerd hoe producten te verkopen, niet op prijs maar op toegevoegde waarde. De klant voor het hogere segment producten koopt immers een beleving en terugkerende kwaliteit, anders dan bij de grote ketens waarbij aanbiedingen de doorslag geven over te gaan tot koop.

International-brand-services-pieter-willem-slootweg-portretfoto-1

Eigen regie over de communicatie met de klant

Als groothandel voor de beauty-branche in het hogere segment wist International Brand Services BV al vanaf het begin wat het bedrijf niet wilde toen het zich aan het oriënteren was op het gebied van bedrijfsfinanciering: in zee gaan met een conventionele factoring-maatschappij. In dat geval zou er een partij tussen klant en bedrijf komen te staan die de regie over de communicatie met de klant volledig zou overnemen. International Brand Services wilt dat deze communicatie in eigen handen blijft.

blauwe-man-berg-met-vlag-uitdaging

Uitdaging

Toen het bedrijf op zoek ging naar een financiële partner bleek al snel dat de banken een ‘no go’ waren en conventionele factoringmaatschappijen teveel tussen bedrijf en klant in zouden komen te staan. “Toevallig ben ik in contact gekomen met het concept van Boozt24”, zo vertelt Slootweg, “de slimme manier van bevoorschotting sprak me erg aan, kwam een stuk flexibeler over dan normale factoring”. Het feit dat een bedrijf bij Boozt24 de maximale regie over de relatie met eigen klanten houdt, was echter doorslaggevend. “Je financiert nu eigenlijk op eigen geld en niet op kredietgeld, er is geen grip buiten de debiteuren op je bedrijfsvoering”, licht Slootweg toe, “dus ook niet op je klanten”. En dat was een belangrijke reden om te kiezen voor Boozt24.

blauwe-man-lamp-oplossing

Oplossing

Na een relatief korte periode van overleg was alles rond en kreeg ook International Brand Services BV telkens binnen 24 uur de beschikking over een deel van het factuurbedrag na indiening van de factuur via het systeem van Boozt24. De hoogte is daarbij overigens afhankelijk van het betalingsgedrag van de klant en dus van de relatie tussen klant en leverancier, maar de regie over deze relatie ligt volledig bij het bedrijf zelf, dus anders dan bij conventionele factoring.

De manier waarop International Brand Services BV werkt, kan het best worden vergeleken met die van een techbedrijf, ook op financieel vlak. “We werken al geruime tijd met een cloudoplossing van Exact die gekoppeld is aan onze logistiek”, aldus Slootweg. “Vanaf je iPhone kun je alle zaken regelen en daar sloot het systeem van Boozt24 ook goed op aan”. Het geautomatiseerd debiteurenbeheer van Boozt24 komt het betaalgedrag van retailers zeer ten goede, meer dan andere oplossingen in de markt. “We zijn ondernemer die met de ondernemer werkt en daartussen mag geen derde partij komen te staan. In het geheel voelt Bootz24 nauwelijks als een bank, zo concludeert Slootweg.

Het resultaat

Een slimme en klantvriendelijke manier van bevoorschotting bij Boozt24

“We zijn ondernemer die met de ondernemer werkt, daarbij mag geen harde communicatie ontstaan. Bij Boozt24 houd je zelf de regie over je klantcommunicatie.”
international-brand-services-pieter-willem-slootweg-portretfoto-2
Pieter-Willem Slootweg
CEO

Lees ook onze andere cases

Groothandel
Konvergent

“Het fijne aan Boozt24 is dat met je wordt meegedacht, dat er wordt gedacht in kansen en zaken daarop snel worden geregeld.”

Lees verder »
femi-works-marc-heussen-potretfoto-2
Bouw
Femi Works

“Onze werkwijze ‘maximaal geautomatiseerd, 100% persoonlijk’, die ook Boozt24 kenmerkt, bleek vertrouwen te geven om met elkaar in zee te gaan”​

Lees verder »
Electromind-marcel-hesp-portretfoto-2
Technologie
Electromind

“De mensen bij Boozt24 zijn zelf ook ondernemers, geen bankiers. Dat geeft je toch meteen vanaf het eerste gesprek meer vertrouwen dat je als ondernemer met toekomstplannen ook daadwerkelijk gehoord

Lees verder »